1. Ce este membrana lichida:
Membrana lichida hidroizolanta este o substanta poliuretanica, epoxidica, sau acrilica, alifatica sau nealifatica, fluida. Aceasta se intareste la contactul cu umiditatea din atmosfera. Se realizeaza hidroizolatii lichide foarte elastice, omogene, estetice, cu o puternica aderenta la multe tipuri de suprafete. Multe membrane lichide, sunt aditivate pentru rezistenta UV si au in componenta fibre anorganice speciale. Acestea determina excelentele rezultate mecanice, chimice, termice si rezistenta UV. Foarte utilizate sint hidroizolatiile mixte, formate din combinatia de membrane bituminoase cu membrane lichide.
Un exemplu des utilizat de noi, mai ales in combinatie cu membrane bituminoase montate la flacara, este membrana acrilica.
2. Caracteristici membrane acrilice:
Aceasta membrana lichida este o membrana elastomerica in dispersie apoasa, pe baza de copolimeri acrilici modificati si elastomerizati, materii inerte, pigmenti colorati, agenti de ingrosare si aditivi. Dupa uscare, membrana acrilica formeaza o pelicula elastica si tenace, ce adera perfect pe suprafata; este rezistenta la agenti atmosferici si microfisuri ce pot aparea pe suport. Aceasta are o permeabilitate excelenta la vaporii de apa, rezistenta chimica la imbatranire, raze ultraviolete si ploi acide. Membrana lichida acrilica nu emite substante toxice si protejeaza sanatatea personala si mediul.
Membrana acrilica este ideala pentru impermeabilizarea acoperisurilor structurilor de beton. Este utilizata la impermeabilizarea teraselor din beton sau a straturilor bituminoase vechi. Poate fi folosita si pe suprafete din ciment, azbest sau lemn. Se amesteca bine inainte de utilizare. Se recomanda aplicarea de hidroizolatii lichide la temperaturi mai mari de + 5°C si cand nu sunt prognozate conditii meteo de ceata, ploaie si inghet. Se evita astfel conditiile extreme de frig inainte de uscarea completa. Inainte de utilizare asigurati-va ca suprafetele sunt curate si au o panta minima ce permite scurgerea totala a apei de pe suprafata. Se evita astfel inmuierea filmului de membrana lichida, punand in pericol adezivitatea la suport.
3. Recomandari pentru aplicare:
Aplicarea trebuie facuta in minim 2 straturi, pentru uniformizarea stratului de impermeabilizare. Se foloseste un total de 1-2 kg/m² de membrana lichida acrilica, functie de porozitatea suportului si grosimea peliculei. Al doilea strat se aplica dupa cel putin 24 ore de la aplicarea primului. Va recomandam aplicarea a 2 culori diferite pentru a avea un control al grosimii finale de aplicare prin vizionarea opacitatii primului strat.
Membrana lichida se poate arma cu o tesatura de poliester sau fibre sintetice, marind astfel caracteristicile mecanice ale stratului de hidroizolare. Se recomanda spalarea terasei pentru a inlatura praful ramas. Se poate circula pe aceasta membrana lichida doar ocazional, in timpul intretinerii. Sculele se pot curata cu apa, dupa utilizare. Consumuri: Pe suprafete verticale: 1 kg/m² Pe suprafete cu panta mai mare de 5%: 1,5 kg/m² Pe suprafete plane, cu armatura: 2kg/m².
Acasă »